Exercitiu de finalizare din diverse zone ale terenului

Publicat pe 25 Ianuarie 2018 la 13:39
Exercitiu de finalizare din diverse zone ale terenului

Exercitiul a fost structurat pentru un numeric de 20 de jucatori de camp si 3 portari(care lucreaza alternativ).Dispunerea jucatorilor este pe 4 grupe (a cate 5 jucatori),grupele fiind sugerate in figura1.

 

Figura 1.

 

Exercitiul debuteaza cu primul jucator al grupei 1. Acesta, avand o minge la picior, pleaca in conducere, executa un dribling in fata conului(asimilat unui adversar inactiv), dupa care suteaza la poarta. In cea mai mare viteza revine si se pozitioneaza in fata conului pe langa care a trecut anterior cu mingea. (Exemplificat in figura 1)

 

Primul jucator al grupei 2, avand o minge la picior, conduce usor balonul, executa un "un-doi" cu jucatorul din grupa 1 ajuns in fata conului si suteaza la poarta. Ambii jucatori urmaresc mingea ,pentru a specula o eventuala respingere a portarului. (Exemplificat in figura 2)

 

Figura 2.

In acest timp, jucatorul al doilea al grupei 2 paseaza lung, pentru primul jucator al grupei 3. Cat mingea e in aer, cei doi jucatori (din grupa1, respectiv din grupa2) care au participat la finalizare, se intorc, in viteza, in fata conurilor din fata careului mare. In momentul in care jucatorul din grupa 3 penduleaza pentru a centra, cei doi incruciseaza si incearca finalizarea. (Exemplificat in figura 3)

 

 

Figura 3.

 

In timpul finalizarii din centrare, jucatorul 2 din grupa 1 paseaza lung jucatorului 1 din grupa 4, care preia, dribleaza conul din fata sa si finalizeaza. (Exemplificat in figura 4) La alegerea antrenorului, jucatorul care nu a finalizat din centrare poate deveni aparator semi-activ. 

Figura 4.

 

Succesiunea de actiuni se reia, cu jucatorul 2 din grupa 1 samd.

Antrenorul decide daca apeleaza la rotatia grupelor, sau daca vizeaza alcatuirea acestora pe criteriul pozitiei in teren a fiecarui jucator. De asemenea, momentele in care anumiti jucatori nu participa efectiv la exercitiu, asteptandu-si randul, pot fi transformate in prilejuri de a lucra tehnica individuala, sau in doi, in functie de optiunea antrenorului.  

 

Autori: Valentin Sinescu si Vlad Ungureanu

 

Comentarii

Nu există comentarii